Viktig å vite når du skal montere takpanner

|
Post image

Glatt eller ru overflate. Hva bør du velge?

Takpanner fra Mataki leveres i tre forskjellige design  

  • Buet form glatt overflate
  • Buet form granulert overflate
  • Flat form glatt overflate

Valg av design og overflatestruktur på takpannen handler mer om smak og behag enn det rent praktiske. En glatt overflate gjør det litt enklere å holde taket rent og fritt for mose, grønske, sporer og frø, og snøen vil lettere skli av taket – spesielt ved sterkt skrånende takvinkel. På et granulert tak vil det motsatte være tilfelle – og i mange tilfeller vil det være en fordel at snøen ikke sklir av taket.

Et granulert tak vil også bidra til å dempelyden av regndråper. Metrotile Quartz og Decra Classic med granulert overflate består av avrundede granulat og er behandlet med soppdrepende middel for å hindre at mose, grønske, sporer og frø fester seg til takpannen.

Flat takpanne er et populært alternativ for deg som ønsker et mer “moderne” utseende. Her er det også lett for at snøen sklir av taket. Det er derfor viktig med gode snøfangere som forhindrer at snøen kan utgjøre en fare for folk som ferdes rundt huset. Her kan du se utvalg av Mataki takpanner

Noen brukes til statistikk, og andre er lagt inn av tredjeparttjenester. Ved å klikke 'Godta alle' aksepterer du bruk av cookies.